• image
  • husqvarna 2018
  • oakley 2018
  • fox 2018
  • arai

History

Hofstede Racing vind zijn oorsprong eind jaren zestig en begin jaren zeventig toen Jan Hofstede Sr. Naast fietsen, bromfietsen en kettingzagen ook crossmotoren begon de verkopen en te repareren.
Motocross werd erg populair en Jan bezocht veel crosswedstrijden, nationaal en internationaal. Zijn grote held was Jan Clynck(vandaar zijn bijnaam) het kanon uit Helmond die in die dagen één van de beste Nederlandse motocrossers was.
Met Lambert Brand als werknemer en coureur groeide de motocross tak midden jaren zeventig sterk binnen het bedrijf. Dit kwam mede door het husqvarna dealerschap voor zowel de cross als de bos en tuin machines
Midden jaren 90 kwamen de zonen Jan jr. en Klaas het bedrijf versterken. Jan en Klaas, zelf fanatieke crossers zorgden voor nog meer groei binnen het bedrijf.
Na een paar kwam er een andere taakverdeling Jan en Jan jr. concentreerden zich meer en meer op het bos en tuin gebeuren.
Klaas daarintegen, nog steeds actief in het open Nederlands kampioenschap breidde de cross activiteiten verder uit.
Nog voor het pand uit z’n jasje groeide kwam er de mogelijkheid om op het Industrieterrein een nieuw pand met woning te bouwen. Besloten werd om de cross afdeling daar onder te brengen. Samen met Jarno Slager ging Klaas aan de Industrieweg 78 vanaf 2005 verder met alleen de motocross en de off the road business.
Vanaf 2006 zijn we Suzuki dealer geworden zodat we nu hoofdzakelijk Honda en Suzuki doen maar ook andere merken leveren en reparen we met de beste service en vakkennis.